Logo bredavandaag.nl
foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

Visie Fris & Fruitig moet Hero-terrein tijdelijk invullen

BRABANTPARK - Eigenaren AM en WSG hebben een ambitieuze visie ontwikkeld om het voormalige Hero-terrein een tijdelijke invulling te geven. Naast de biomassacentrale zou er volgens de visie plek zijn voor een restaurant, volkstuinen en in een later stadium bebouwing.


De visie is gepresenteerd op een bijeenkomst op 23 januari aan onder andere de wijkraad Brabantpark, enkele bewoners en vertegenwoordigers. Het gebied blijft het stempel bedrijventerrein houden, de visie geldt als tijdelijke invulling. Tot 2020 staat er daar geen woningbouw gepland.

Wethouder Alfred Arbouw benadrukt dat de visie ‘Fris & Fruitig’ ‘nog geen enkele bestuurlijke status heeft’. Het idee achter de visie is om het gebied op korte termijn een groene, betekenisvolle inrichting te geven.

De visie verwijst naar de landschappelijke en industriële historie van de locatie, de kwekerijen en de Hero-fabrieken. Ook een (tijdelijk) restaurant als De Kas in Amsterdam zou goed passen binnen de visie, zo stelt de wethouder. “Er wordt zoveel mogelijk gekeken naar innovatief bedrijfsconcept gericht op de productie en verwerking van lokaal en regionaal geproduceerd voedsel.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief