Biertjes op het terras. foto Wijnand Nijs
Biertjes op het terras. foto Wijnand Nijs

Politie haalt drinkende Bredase kinderen van straat

Politie

RAAMSDONKSVEER/BREDA - Vier meisjes uit Breda en een meisje uit Teteringen zijn vrijdagavond aangehouden in Raamsdonksveer. Ook een meisje uit Terheijden werd opgepakt. De zes waren alcohol aan het drinken op straat in Raamsdonksveer. Ze zijn tussen de twaalf en vijftien jaar oud.

Agenten zagen rond 20.30 uur op de Vrijheidstraat nabij de ingang van het gemeentehuis, zes meisjes die daar kennelijk alcohol aan het drinken waren. De dienders zagen dat een van de meisjes een fles in haar handen had en daarvan een slokje nam. Ze hadden vier geopende en nog maar halfvolle flessen alcohol (appelcocktail, Smirnoff, Passie cocktail) bij zich.

Het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan op een openbare plaats alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

De meisjes krijgen een proces-verbaal en worden mogelijk naar Halt doorverwezen. Hun ouders zijn geïnformeerd. Twee ouders maakten bezwaar omdat hun dochters er wel bij stond maar niet aan het drinken mee zouden hebben gedaan