Logo bredavandaag.nl
NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz
NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz

Gemeente praat met clubs overname kantine Ganzerik

BREDA – De gemeente Breda zoekt een uitbater voor de kantine van sporthal de Ganzerik. Ze is hiervoor in gesprek met verschillende sportverenigingen.


De kantine in de sporthal is tijdelijk overgenomen door de gemeente. De voorgaande uitbater van de kantine is vanwege een illegaal pokertoernooi in augustus vorig jaar zijn vergunning verloren.

Maar de gemeente ziet liever dat de sportclubs die in de zaal spelen de kantine overnemen. Daarbij staat voorop dat de geluidsoverlast wordt beperkt. Bij de voorgaande eigenaar stroomden hier veel klachten over binnen.

Eén van de verenigingen die is benaderd voor een gesprek met de gemeente, is volleybalvereniging De Burgst. “Onze vereniging gaat begin volgende week een oriënterend gesprek aan met de gemeente. Het is een brainstormsessie om te kijken wat de gemeente wil en wat wij kunnen betekenen”, vertelt Arno van Gerven van de volleybalvereniging.

Van Gerven heeft er een goed gevoel over en ziet een overname wel zitten. “Het is voor ons een grote kans, omdat we er zeker iets aan over houden. Maar we moeten de tijd nemen om dingen te overwegen, zoals inzet van personeel en de inkoop van drank en dergelijke.”

Volgens Van Gerven zou een voorwaarde van de gemeente zijn dat De Burgst de kantine samen met handbalvereniging HV United overneemt. De gemeente meldt dat samenwerking en afstemming van diensten een belangrijke afweging zijn.

HV United kan geen reactie geven, omdat ze nog geen uitnodiging heeft gekregen van de gemeente voor een gesprek. Vooralsnog houdt de gemeente alle opties open. Ze behoudt zeker tot zomer 2012 de kantine in de Ganzerik.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief