Logo bredavandaag.nl
In een loods van een champignonkwekerij ontstond dinsdagochtend brand foto Serge Mouthaan
In een loods van een champignonkwekerij ontstond dinsdagochtend brand foto Serge Mouthaan

Update brand Bavel: veel materiële schade

BAVEL - Een grote brand heeft een deel van een champignonkwekerij aan de Wouwerbeekseweg dinsdagmorgen in de as gelegd. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er veel materiële schade aan machines en aan de schuur.


Om 07.34 uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand bij een champignonkwekerij. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand rukte uit met 4 tankautospuiten, 2 schuimblussers en 1 autohoogwerker. Omdat er in een aangrenzende schuur asbest was verwerkt, werd er met man en macht gewerkt om overslaan van de brand te voorkomen. Dit is gelukt. Om 09.05 kwam het sein brand meester. De Wouwerbeekseweg was een tijd lang aan twee kanten afgesloten voor verkeer.

Een Burgernetbericht (opvolger van de SMS-alart) werd verstuurd om inwoners in de omgeving te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden. Dit vanwege de mogelijkheid dat er asbest vrij zou komen bij de brand. Uiteindelijk is er geen gevaar voor de omgeving gebleken. De Regionale Milieu Dienst doet onderzoek naar de eventuele vervuiling en zal dan ook eventuele maatregelen nemen hiertegen. De oorzaak van de brand is onbekend. Dit zal met technisch onderzoek nog duidelijk worden.

Vanwege de mogelijkheid dat er schadelijke stoffen vrij zouden komen, werkten de hulpverleningsdiensten werkten samen in een zogenaamde GRIP-1 structuur. (GRIP = Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). Er werd een Commando Plaats Incident (COPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. Het ging hier om politie, brandweer, GHOR, Gemeente en Waterschap.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief