foto: Annet Goos
foto: Annet Goos

IJsbaan Hyacintplein als eerste open

Algemeen

ZANDBERG - De eerste natuurijsbaan van Breda is geopend. Woensdagmiddag vanaf twee uur kunnen kinderen hun ijzers onderbinden op het baantje aan het Hyacintplein.

Kort voor het opengaan van de baan spuit Piet Brosens nog een extra laagje water over het ijs. Hij is een van de twaalf vrijwilligers die meehelpen om de baan op tijd open te krijgen. “Het ijs is maar net aan,” vertelt hij,”vandaar dat alleen de kinderen er nu op kunnen.”
Buurtbewoners komen bij hem informeren wat de verwachtingen zijn. “Kan er vanmiddag al geschaatst worden?”, vraagt een moeder met twee dik ingepakte kinderen. “Het is altijd zo gezellig als de baan opengaat en iedereen uit de buurt bij elkaar komt om te schaatsen. We kijken er altijd erg naar uit.”

Brosens en de andere vrijwilligers hebben de nacht overuren gemaakt om het ijs dik genoeg te krijgen. Tot diep in de nacht hebben ze water op de baan gespoten om zo een stevige, gladde ijsspiegel te krijgen.

Woensdagmiddag kunnen alleen kinderen komen schaatsen. Donderdag is het ijs dik genoeg en kan iedereen uit de buurt de baan aan het Hyacintplein op.