Logo bredavandaag.nl

Dierenambulance handen vol aan ontredderde vogels

BREDA – De ijspret geldt niet voor alles en iedereen. Met name vogels hebben het lastig. De dierenambulance rukte dinsdag volop uit om op het ijs gestrande beesten te redden van een zekere dood.


Een Bredase woonachtig in de Haagse Beemden belde dinsdagmiddag de brandweer. Op een watertje aan het Paradijspad lag namelijk een Aalscholver op sterven na dood. De brandweerlieden kwamen hoogstwaarschijnlijk te laat om het dier te redden.

“Daar straks probeerde die nog van het ijs te geraken door met zijn vleugels te slaan, maar dat hielp niet”, zegt de vrouw die al wandelend de Aalscholver ontdekte. De brandweer haalt de vogel van het ijs die totaal uitgeput in de armen hangt van de brandweerman in duikerspak. “Daar zit niet veel leven meer in”, constateert hij.

De dierenambulance is inmiddels onderweg en dat blijkt niet de eerste meldingen waar ze op af komen. “Vandaag alleen al zo’n acht keer”, aldus Ralph Smit van het dierenasiel. “Vanaf de sneeuwbui afgelopen vrijdag krijgen we heel regelmatig meldingen binnen. Meestal zijn het vogels. Het gaat dan vaak over de zwakkere of jonge dieren. Die redden het niet. De andere vogels zijn op tijd richting het zuiden vertrokken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief