Het RTL4-programma Eigen Huis en Tuin bezocht woensdag 8 februari de Rembrandtstraat in Breda. foto Erik Eggens
Het RTL4-programma Eigen Huis en Tuin bezocht woensdag 8 februari de Rembrandtstraat in Breda. foto Erik Eggens

Eigen Huis & Tuin stort zich op Bredase straat

Cultuur

HAAGPOORT - Quinty, Thomas en Lodewijk zijn woensdag met het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin in de Rembrandtstraat in Breda. Die straat is in het programma ‘Straat van de Week’.

Het oorspronkelijke idee van het programma was de voortuinen aan te pakken in de Rembrandstraat. "Kijk maar eens", zegt een bewoonster terwijl ze naar beneden wijst. "Alleen maar saaie stenen. Dat kan toch heel anders."

Maar het weer zorgt er voor dat er geen schop de grond in gaat. De programmawijziging deert de straatbewoners niet. Ze klussen massaal mee aan het alternatief: voederbakjes voor vogels en een fotolijst voor de muur in het huis van hun buren.

De straat gaf zich enige tijd geleden bij het programma op om de voortuinen op te knappen. Maar bij gebrek aan ontdooide tuinen, begeeft het klusteam zich maar naar binnen. De keuken in het hoekhuis van de straat krijgt van Thomas een nieuwe tegelwand. Even verderop werkt Lodewijk aan een houten hek in de achtertuin en zijn buurman krijgt een grote fotolijst aan muur in de hal.

De straatbewoners vermaken zich goed. Er is koffie, worstenbrood en een komen en gaan van vrienden en buren, geluidsmannen en cameramensen. “Jammer dat de voortuinen niet worden gedaan, maar dit is wel erg gezellig”, zegt een van de bewoonsters van de straat. “Jammer dat het zo koud is.”