Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Veolia is zwerffietsen bij bushalte station Breda beu

CENTRUM - Busvervoerder Veolia en de gemeente Breda gaan volgende week in gesprek over groeiende berg foutgeparkeerde fietsen bij de bushalte voor streekvervoer naast het NS-station Breda. “We zijn al twee a drie jaar bezig met dit probleem. Nu is het tijd voor actie.”


Een slechtziende man die onlangs bij de halte uit een streekbus stapte, struikelde over de hoop fietsen en kwam ten val. De maat was toen voor Veolia helemaal vol. “De fietsen blokkeren al jaren de looproute van de streekhalte naar het station”, legt woordvoerder Piet van den Bosch van Veolia uit.

“Vorige week viel een slechtziende man over de fietsen heen. De man raakte niet gewond. Hij was alleen in de war toen hij werd opgeraapt. Maar op basis van dat incident hebben we de media ingelicht”, aldus Van den Bosch. Veolia kaartte het probleem eerder aan bij wethouder Wilbert Willems, maar die reageerde volgens de busvervoerder aanvankelijk niet.

“Na dit incident heeft hij wel gereageerd en gezegd dat het inderdaad wel ernstig is”, aldus Van den Bosch. “We hebben hem laten weten met spoed overleg te willen.” Het gesprek met de gemeente vindt volgende week plaats.

Komt daar niets uit, dan neemt Veolia zelf maatregelen. “We mogen juridisch gezien geen fietsen verplaatsen”, gaat de woordvoerder verder. “Maar we kunnen het wel afzetten met linten, hekken of met verf markeringen aanbrengen.” Veolia denkt er zelfs over een toezichthouder te plaatsen, mocht het gesprek met de wethouder geen vruchten afwerpen.

Op termijn heeft wethouder Alfred Arbouw al verbetering beloofd. Arbouw stelde in september 2010 het fietsenprobleem aan te pakken als de nieuwbouw van het station begint.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief