Breda Barst zaterdag. Breda geniet. foto Peter Visser
Breda Barst zaterdag. Breda geniet. foto Peter Visser

Subsidie evenementen Breda straks uit een pot

Cultuur evenementen

BREDA – In de toekomst krijgen alle evenementen subsidie uit een pot. Tot op heden worden de organisaties vanuit verschillende budgetten gefinancierd. Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde overzicht van gesubsidieerde evenementen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor 2012 het evenementenprogramma vastgesteld. Daarnaast werd een lijst van festivals naar buiten gebracht die uit het evenementenbudget worden gefinancierd.

Een drietal, Breda Barst, Boogie Down en BredaPhoto, die wel in het programma voorkomen, wordt daar niet in vermeld. “Dat komt doordat die drie uit een andere potje worden gesteund. Zij krijgen uit het cultuurbudget subsidie. Het klopt dat het onduidelijk is. Daarom is besloten om straks alles uit een budget te betalen”, licht een woordvoerder toe.

Volgens de woordvoerder is de situatie ontstaan door de jarenlange traditie van sommige evenementen. “Het Jazz Festival Breda stamt uit de jaren zeventig. Toen gold weer een ander beleid. Het is in de loop der jaren ontstaan. Daarom werken we nu aan een structuur.”