Brett van den Boogaart. beeld RTL
Brett van den Boogaart. beeld RTL

Bredanaar Brett (13) schittert in The Voice Kids

Cultuur

BAVEL – Michael Jackson kreeg op 10-jarige leeftijd zijn eerste platencontract. Jan Smit brak door als twaalfjarige en Céline Dion was 13 toen haar eerste album in de schappen lag. Brett van den Boogaart verkeert dus in goed gezelschap. De 13-jarige Brett, afkomstig uit Bavel, is door de voorrondes gekomen van The Voice Kids.

Dit nieuwe tv-programma zoekt, net als de bekende show The Voice of Holland, naar Nederlands zangtalent. De 'kids' hebben een leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Producent Talpa moest de inschrijving voor het programma eerder sluiten, omdat in de eerste weken al 17.000 kinderen aan het programma mee wilden doen.

Op Hyves en YouTube is Brett al een ware ster. De berichten van fans stromen binnen. De Nederlandse Justin Bieber wordt hij wel genoemd.

Helaas mag Brett door zijn contract met Talpa geen interviews geven. Maar Bretts vader geeft aan dat Brett het allemaal fantastisch vindt en er echt van geniet. “Hij blijft er nuchter onder”, aldus zijn vader. Ooit hoopt Brett een bekende popzanger te worden. “Maar op het moment is hij nog druk met de Cito-toets.”

De komende weken strijdt Brett tegen de andere deelnemers, met vrijdagavond zijn eerst volgende optreden. Met de hulp van coach Angela Groothuizen zal hij proberen de finale te bereiken. Deze wordt 23 maart live uitgezonden op RTL4. De winnaar krijgt een platencontract.