foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Beheer parkeergarages Breda naar centrale meldkamer

Algemeen

BREDA - Breda brengt het beheer van haar parkeergarages deels onder bij parkeerondernemer Q-Park. Wie vanaf 5 maart hulp nodig heeft in één van de garages, kan 24 uur per dag terecht bij een centrale meldkamer.

Met een druk op een knop wordt straks in meerdere talen hulp geboden door een centralist van Q-Park. “Met sturing op afstand via de centrale meldkamer krijgen parkeerders op elk gewenst tijdstip snel antwoord op hun vragen of hulp waar dat nodig is”, legt wethouder Wilbert Willems uit. “In noodgevallen is binnen enkele minuten een mobiele parkeerhost ter plaatse. Een goede ontwikkeling, die jaarlijks een aanzienlijke besparing oplevert op parkeerbeheer.”, aldus Willems.

In 2010 besloten B&W om voor de Bredase parkeergarages over te gaan naar dienstverlening via een centrale meldkamer. Vorig jaar is de centrale aansturing uitbesteed aan de internationale parkeerondernemer Q-Park. Het dagelijks beheer van de parkeergarages blijft in handen van Gemeente Breda.

Breda is de eerste stad die het beheer van zijn parkeergarages onderbrengt bij een externe centrale meldkamer. Verschillende steden volgen de ontwikkelingen met belangstelling.