Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vier arrestaties in Breda na beroving 74-jarige vrouw

Politie

BRABANTPARK - Vier personen zijn gearresteerd in Breda na een straatroof waarbij rond 14.15 uur de portemonnee van een 74-jarige Bredase werd gestolen.

Twee vrouwen zijn in een woning in de Sint Ignatiusstraat aangehouden, nadat een 74-jarige vrouw rond 14.15 uur van haar portemonnee werd beroofd in de Sint Ignatiusstraat.

De gedupeerde was eerder al aangesproken door twee vrouwen en ze zag hen een woning in de Sint Ignatiusstraat in gaan. De politie hield in de woning twee vrouwen aan die aan het signalement voldeden. Het gaat om twee 21-jarige inwoonsters van Breda.

Omdat de portemonnee niet bij de verdachten werd aangetroffen gingen agenten in de omgeving op zoek. Hierbij werden ze aangesproken door een groepje jongeren, die vertelden dat twee mensen door het raam van de woning waren geklommen, waar zojuist de twee vrouwen waren aangehouden.

In de woning trof de politie een 18-jarige man uit Gouda en een 19-jarige vrouw uit Rotterdam. De man verklaarde dat de woning van zijn zus was en hij op de woning moest passen. Hij had geen sleutel en was daarom door het raam naar binnen gegaan. Ook deze twee verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.