Afbeelding

Advies voor de beginnende Bredase ondernemer

Economie

BREDA - Wie al tijden rondloopt met de gedachte om een eigen bedrijf te starten, maar het niet aandurft: de Nederlandse Startersunie houdt 17 maart een Startersdag in Breda met advies voor beginnende ondernemers. Maar hoe slim is het om in deze crisistijd een eigen bedrijf op te starten?

Monique Moes van Startersunie ziet dat veel mensen juist nu een bedrijf willen opstarten. “Misschien juist vanwege de crisis starten mensen hun eigen onderneming. Ze kunnen bijvoorbeeld geen baan vinden.” Met genoeg kennis moet het opbouwen van een zaak gewoon kunnen, volgens haar.

Maar vaak weten beginnende ondernemers niet genoeg af van het bedrijfsleven, vertelt Moes. “Ze weten veel af van waar ze zich in willen specialiseren, maar het ontbreekt aan informatie over de dingen erom heen, zoals administratie.”

De startersdag bestaat uit workshops, gesprekken met ervaren ondernemers en netwerken met collega’s. "Een van onze workshops gaat in op het gebruik van social media. Daarmee kan je een bedrijf goed op de kaart zetten", zegt Moes.

De Startersdag vindt op 17 maart plaats in het NAC Stadion in Breda. De dag begint om 10 uur en eindigt tegen 16 uur. Wie zich wil aanmelden, kan hier terecht.