Foto Margot Zweers
Foto Margot Zweers

Bredase studente in tv-programma ‘Sterren op het Doek’

Cultuur

BREDA - De Bredase St. Joost-studente Karina Beumer schildert komende dinsdag mee in het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ van Hanneke Groenteman. Daar schildert ze cabaretier Jeroen van Koningsbrugge.

In het programma nodigt Groenteman een bekende Nederlander uit om door drie schilders vast te laten leggen op het doek. Naast Beumer zijn ook Amke Hulsbos en Frank E Hollywood te zien in de aflevering als schilder.

De vierdejaarsstudente hoorde pas bij de opnames dat ze Van Koningsbrugge moest schilderen. “Het was best lastig om hem te schilderen. Hij is een echte grappenmaker en praat veel, dat maakt het lastig.”

Beumer wil niet verklappen of Van Koningsbrugge haar schilderij het mooiste vond en dus mee naar huis nam. Wel kan ze alvast een tipje van de sluier lichten over hoe haar werk eruit zag. “Jeroen zei me van te voren dat hij altijd met zijn ogen dicht op de foto staat. Die dichte ogen heeft hij ook op mijn schilderij.”

“Deze aflevering is echt het kijken waard”, zegt Beumer. “Zelfs de organisatie zei dat wij als schilders samen zo’n leuke, jonge groep waren. Je voelt dat zeker terug in de uitzending.”

Voor wie benieuwd is naar het resultaat van Beumer, is de aflevering dinsdag 28 februari te zien om 20.20 uur op Nederland 2.