Afbeelding

Ideeën genoeg, maar Jekaterrein ligt nog wel even braak

Algemeen

SPORTPARK - Studentenwoningen, de jeugdopleiding voor NAC of een topsporthal. Ideeën genoeg voor een invulling voor het voormalige Jekaterrein, maar voorlopig blijven dat ook ideeën.

Het Bredase stadsbestuur meldt sinds vorig jaar in overleg te zijn met verschillende partijen. “Er zijn enkele suggesties gedaan”, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad. “Hierna hebben zich mogelijke kandidaten gemeld voor gebruik (tijdelijk en permanent).” Met die partijen zijn burgemeester en wethouder nog steeds in overleg. Maar voorlopig leidt dat niet tot een invulling van het terrein.

Technisch directeur Jeffrey van As van NAC bevestigde al eens dat hij graag een jeugdopleiding ziet op het terrein. Volgens Marcel van Miert vormt het terrein bij uitstek de locatie voor 250 kant-en-klare studentenwoningen.

Het plan voor een topsporthal op de locatie, lijkt inmiddels verder weg dan ooit. Die staat volgens Herman Kruis over vier jaar aan de Terheijdenseweg.

“We spreken over initiatieven uit de markt”, legt het college uit. “Er is dus geen aanleiding om te investeren in gemeentelijke initiatieven.”