Afbeelding

Ondernemers Breda brainstormen over binnenstad

Economie

CENTRUM – Vanaf maandag 27 februari organiseert het Ondernemingsfonds Breda brainstormbijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad. Vervolgens moet het fonds per 1 juli van dit jaar officieel worden opgericht. Ondernemers zijn dan verplicht een bijdrage in het fonds te storten en de gemeente zal dit gaan afdwingen. Dat zegt Jos Koniuszek, voorzitter van het Retail Platform Breda en initiatiefnemer van het fonds.

“Nu is het zo dat ongeveer 20% van de ondernemers in een straat lid is van de winkeliersvereniging en de rest onbetaald mee profiteert. Dat is geen goede situatie”, aldus Koniuszek.

De bijdrage per ondernemer moet nog worden vastgesteld. “We willen eerst kijken met welke ideeën de ondernemers komen. Daarna gaan we kijken wat het kost en hoeveel er per ondernemer moet worden bijgedragen. Dat zal rond april of mei bekend worden.”

“Er zijn al veel aanmeldingen voor de bijeenkomsten. De ondernemers zijn enthousiast”, zegt Koniuszek. “Maar ze willen natuurlijk eerst weten wat het kost en wat het opbrengt, dat is ondernemers eigen.”

Ook zijn er al ideeën geopperd om meer bezoekers naar de binnenstad van Breda te trekken. Zo wordt gesproken over draadloze wifi in de gehele binnenstad, een Chinatown festival Breda of een speciale Breda Binnenstad app voor mobiele telefoons.

De bijeenkomsten vinden plaats op 27 en 28 februari en 5, 6 en 13 maart bij Grand Café Upstairs aan de Karnemelkstraat 1 in Breda. Aanmelden is mogelijk via de website van de Kamer van Koophandel.