Afbeelding

‘Jarig op een schrikkeldag heeft alleen maar voordelen’

Cultuur

BREDA - Celine van Nieuwenhoven zit op kamers in Breda, studeert in Eindhoven en dit jaar wordt ze vijf. Het klinkt gek, maar zelf is ze het al helemaal gewend om geboren te zijn op 29 februari, de schrikkeldag.

Alle jaren meegeteld wordt Celine twintig jaar. “Ik vier elk jaar gewoon mijn verjaardag, maar dan op 28 februari. Ik sta er eigenlijk niet bij stil en ik voel me gewoon jarig door alle felicitaties van mijn vrienden.”

Eén keer in de vier jaar voelt ze zich extra jarig. “Vroeger maakten we er iets speciaals van en gingen we met mijn echte verjaardag naar Disneyland Parijs."

Facebook snapt niet veel van de schrikkeldag. Daar komen haar felicitaties meestal te laat. “Op de 28e staat dat ik morgen jarig ben, de dag erna staat dat ik gisteren jarig was”, lacht Celine.

Liever op een andere dag geboren? “Nee, ik vind het juist leuk. Het heeft voor mij alleen maar voordelen”, zegt Celine. Vroeger stond ik ook al eens in de krant en elke echte verjaardag is extra speciaal.” Dit jaar viert ze haar verjaardag met haar vrienden in Breda en thuis bij haar vader in Zoetermeer.