Afbeelding

Kaalslag bereikt centrum Breda

Algemeen

BREDA – De rigoureuze aanpak van de gemeente om zoveel mogelijk onderhoudsgevoelig groen in de stad te verwijderen wordt steeds meer zichtbaar. Deze week is onder meer het centrum aan de beurt.

De werknemers van de gemeente toverde maandag in de Vierwindenstraat en de Claudius Prinsenlaan de middenbermen om tot een desolaat woestijn landschap. Dinsdag zijn zij bezig in Fellenoord.

Ook in Boeimeer, Gageldonk, Wisselaar, Sportpark en Doornbos wordt de botte bijl gehanteerd. Het is een gevolg van een bezuinigingsmaatregel op de buitenruimte.

Volgens een woordvoerder zijn de werkzaamheden ongeveer op de helft. “Nog zo’n 200 locaties zijn aan de beurt. Het werk moet half maart zijn afgerond.”

Uiteindelijk komen op de meeste plekken geen struiken of andersoortige beplanting terug. Over het algemeen wordt er gras gezaaid wat uiteindelijk maar een a twee keer per jaar gemaaid hoeft te worden, legt de zegsman uit.

De gemeente biedt buurt- en wijkbewoners nog steeds aan groenstroken te adopteren, zodat deze in eigen beheer kunnen worden onderhouden.

“Inmiddels zijn 116 aanvragen binnen. Het is nog steeds mogelijk het groen over te nemen. Al staan de machines en werklui in de straat, dan nog kan het werk worden stopgezet als bewoners interesse tonen”, aldus de woordvoerder.