Dancetour 2011 op het Chasséveld in Breda. foto Thaddeuz
Dancetour 2011 op het Chasséveld in Breda. foto Thaddeuz

Acht uur durend Vrijheidsfestival op Chasséveld

Cultuur

BREDA - Het Chasséveld is zaterdag 5 mei het toneel van het gratis ‘Vrijheidsfestival’ Breda 2012. Nationale en regionale artiesten treden op tijdens het acht uur durende muziekfestival. Het festival wordt georganiseerd door Boogiedown, Breda Live, Dancetour, Mezz & POB.

Van 15:00 tot 23:00 uur treedt een mix van artiesten en regionale talenten op. Het aanbod loopt uiteen van pop, dance, hiphop tot rock.

Breda is op 5 mei gaststad van de nationale viering van de Bevrijding op 5 mei. De dag begint met het ceremoniële deel in de ochtend, vervolgens het ontsteken van het bevrijdingsvuur en aansluitend een groot feest voor de inwoners en bezoekers van Breda.

Het Vrijheidsfestival Breda 2012 is geïnspireerd op het thema ‘vrijheid geef je door’ en wordt daarom georganiseerd met jongeren uit Breda en omgeving. Deze samenwerking moet leiden tot een laagdrempelig muziekfestival met brede programmering en diverse inhoudelijke activiteiten voor, tijdens en na het festival. Studenten van de hogeschool Avans en NHTV zullen het thema verder uitwerken en tijdens het Vrijheidsfestival Breda naar voren laten komen.

Het festival is vrij toegankelijk. Om de veiligheid te kunnen hanteren en bezoekersstromen te coördineren zal het terrein afgezet worden met hekwerk en is er een centrale entree met toegangscontrole voor de bezoekers.

De line-up wordt later bekend.