Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Contouren Breda 2030 in de maak

Algemeen

BREDA – Het toekomstbeeld van Breda moet worden bijgeschaafd. Door de kredietcrisis zijn er een aantal flinke veranderingen ontstaan, waarop de stad moet inspelen. Het college zal daarom over uiterlijk een jaar de Structuurvisie Breda 2030 in handen hebben.

Volgens het stadsbestuur zijn de veranderingen op onder meer demografische ontwikkelingen, de crisis en ontwikkelingen in de bouw zo groot dat de oude Structuurvisie 2020 is achterhaald.

Het college gebruikt tien kernvragen die zij voorlegt aan belanghebbenden in de stad. Die thema’s gaan onder andere over de braakliggende terreinen zoals het CSM- en Heroterrein. Ook wordt gekeken naar hoofdwegenstructuur, de woningmarkt en de vergrijzing.

Op 7 maart bespreekt een speciaal in het leven geroepen commissie de in totaal tien punten. ‘Met inachtneming van de opmerkingen of aanvullingen van de commissie, gaat het college in gesprek met instellingen, bedrijven, professionals en wijk- en dorpsraden. De opbrengst van deze gesprekken wordt samengevoegd tot een concrete lijst met thema’s en afwegingen’, aldus het stadsbestuur.