Logo bredavandaag.nl
Foto Erik Eggens
Foto Erik Eggens
vechtpartij

Facebookrel als op Scala College 'niet te voorkomen'

TETERINGEN - Incidenten als op het Scala College donderdagmiddag zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Dat beseft directeur Cees van Steen. Toch neemt hij naar aanleiding van het incident donderdag het onderwerp 'sociale netwerken' nog eens onder de loep.


Een ruzie tussen twee meisjes op de netwerksite Facebook ontaardde uiteindelijk in een vechtpartij net buiten de poorten van het schoolplein, waarbij een van de meisjes een mes trok. Het meisje dat het mes bij zich had, was geen leerlinge van het Scala zelf. Zij is na het incident meegenomen door de politie voor verhoor.

Niemand raakte gewond, zo stelt de directeur van de school Cees van Steen. Van Steen betreurt het incident en heeft, nadat hij was ingelicht, meteen de ouders van de kinderen en medewerkers op de school een nieuwsbrief gestuurd via de online portal van de school aan de Meulenspie. Daarnaast komt er een evaluatie naar de manier waarop iedereen gereageerd heeft op het incident. "We moeten hier ook lering uit trekken", aldus Van Steen.

Van Steen vindt het eveneens betreurenswaardig dat leerlingen social media gebruiken om ruzie te maken, te kwetsen en onjuiste en onvolledige informatie te versturen. Na het incident gonste het op Twitter van de berichten dat zich een steekpartij op de school had afgespeeld. Daar bleek geen sprake van.

Bij Scala was al aandacht voor het gebruik van Twitter en Facebook. Het incident van donderdag vormt aanleiding het onderwerp extra te bespreken. "Voorkomen kunnen we het niet", meent Van Steen. "We zijn onderdeel van de samenleving en geen afgezonderd eiland. Zulke dingen spelen dus ook op een school. Het is niet te voorkomen dat social media in deze verhardende samenleving op deze manier worden gebruikt."

Ondanks die overtuiging vraagt de directeur toch om extra aandacht voor het onderwerp, zowel bij de leerlingen als bij de ouders en de medewerkers. "Iedereen werkt in het belang van het kind, zowel wij als school als de ouders", aldus de directeur. Het onderwerp staat bij de komende ouderraad op de agenda. "Ik wil ook met de ouders bespreken hoe we moeten omgaan met dit soort zaken. We zullen dit samen moeten doen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief