Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Lange stoet kinderen neemt fietsbrug in gebruik

BAVEL/NIEUWS-WOLFSLAAR - Het fietsviaduct over de rijksweg A27 is maandagochtend officieel geopend door wethouder van Verkeer Wilbert Willems (GroenLinks). Daarmee komt definitief een einde aan een langdurig dossier.


Eind 2010 is gestart met de bouw van het fietsviaduct. Scholieren van de basisscholen de Spindel en de Tourmalijn speelden maandagochtend een belangrijke rol bij de opening. Met een lange optocht maakten de honderden kinderen de oversteek van Korenmolen De Hoop naar Nieuw Wolfslaar.

De brug kwam er niet zonder slag of stoot. De bouw ervan stond eigenlijk al gepland voor 2007. “Door een aaneenschakeling van obstakels moesten we de bouw alsmaar uitstellen”, aldus Willems destijds. “Het ontwerp van de brug was niet praktisch en er waren problemen met vergunningen.”

Eerst waren er plannen voor een stalen brug, maar deze bleek veel te duur te zijn. Er was namelijk maar een budget van 1,7 miljoen euro. “Rijkswaterstaat wilde de brug niet onderhouden”, meldt Willems.

Toen kwam het plan voor een betonnen brug. Die bleek niet alleen makkelijker te bouwen, maar ook een stuk goedkoper. Rijkswaterstaat was wel bereid de betonnen brug te onderhouden.

De SP hield in 2009 nog een onderzoek onder omwonenden naar het belang van een fietsbrug. Hieruit bleek dat er niet veel behoefte aan was.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief