foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bezwaar tegen ‘nieuwe winkel’ Allerheiligenweg

Algemeen

GINNEKEN - Bewoners van de Barbaralaan maken bezwaar tegen het plan om in het pand aan de Allerheiligenweg 85 een nieuwe winkel en een kantoor te vestigen. Bij hen gaat het gerucht dat het om een Aldi-supermarkt gaat.

De aanvrager van de vergunning voor de winkel, de heer Baneke, stelt dat het nog helemaal niet duidelijk is wat er komt.

Hij vroeg eerder voor hetzelfde pand een vergunning aan om er een AHOED (Apotheek en Huisarts Onder Een Dak) te vestigen. De gemeente keurde dat eerst af, maar later weer goed. Inmiddels ligt er het verzoek om er detailhandel te vestigen.

In het pand zat tot 2009 Van Gurp Sanitairhandel. Dat ging in 2009 failliet en staat tot de dag van vandaag leeg. Het college wees een aanvraag van de vestiging van een AHOED af, omdat ze vreesde dat er parkeerproblemen en verkeershinder zouden ontstaan. Daarop diende Baneke een verzoek in om er detailhandel op de begane grond en een kantoor op de eerste verdieping te vestigen. Dat verzoek werd goedgekeurd.

Maar de bewoners van de achtergelegen Barbaralaan zien het niet zitten. Zij vrezen dat hun smalle straat wordt gebruikt voor leveranciers met vrachtwagens. Omdat de sanitairhandel weinig bezoekers had, was er ook weinig overlast, zo stellen de buurtbewoners in hun bezwaar. “Een supermarkt zou de buurt onevenredig hard belasten”, vinden zij.

De zaak dient op 7 maart voor de Adviescommissie Bezwaarschriften van de gemeente Breda.