foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Taskforce controleert foutparkeerders fietsen station

Algemeen

CENTRUM – Even snel je fiets parkeren tegen een lantaarnpaal bij het busstation Breda is er voorlopig niet meer bij. Twee veiligheidsmensen, ingehuurd door Veolia voorkomen dat reizigers hun fietsen dumpen bij het busstation.

Taskforce Veiligheid’ staat er op hun knalgele hesjes. Twee mannen van Veolia staan vrijdagochtend op de stoep van het busstation waar passagiers uit de streekbus stappen. Met enige regelmaat bemoeilijkt een fietsenberg het uitstappen. Daar is deze vrijdagochtend niets meer van te merken.

‘Jammer dat we geen slijptol bij ons hebben, anders hadden we ook die fiets weggehaald’, zegt een van de beveiligers. Hij wist naar een eenzame fiets die met een dik hangslot aan een paal in de stoep is bevestigd. In realiteit mogen de mannen de fietsen slechts verplaatsen. Een slot doorzagen zit in het lijstje van de bevoegdheden van de mannen.

Busvervoerder Veolia heeft maatregelen nadat een slechtziende man over een fiets viel toen hij een streekbus uitstapte. Voor Veolia was de maat vol, GroenLinks en D66 in Breda stelden zelfs raadsvragen over de fietschaos.