Dinsdag 13 maart. Een ontsnapte gevangene heeft zich op het dak van Den Hey-Acker verschransd. foto Perry Roovers
Dinsdag 13 maart. Een ontsnapte gevangene heeft zich op het dak van Den Hey-Acker verschransd. foto Perry Roovers

Gedetineerde Den Hey-Acker gearresteerd

Nieuws Den Hey-Acker

MASTBOS - De gevangene die dinsdagavond ontsnapte en zich op het dak van de gevangenis verschanste, is rond 22.00 uur gearresteerd. Hij wist in zijn eentje de hele gevangenis op zijn kop te zetten.

De gedetineerde is van het dak gehaald door arrestatieteam en aangehouden. Hij wordt overgebracht naar politiecel.

De man kwam dinsdagavond via verschillende luchtruimten vrij en op plaatsen waar hij niet hoorde te zijn. Hij gooide met stenen en bespuugde de politie.

Die liet op haar beurt een arrestatieteam komen. Ook de brandweer kwam er aan te pas om de gedetineerde van het dak te halen.

Fred Teeven (staatsecretaris Justitie en Veiligheid) meldde vorige week nog dat de situatie in Den Hey-Acker beheersbaar is. Zijn betoog volgde op berichtgeving over incidenten die zich in februari voordeden in het jeugdgevang aan de Galderseweg.

Staatssecretaris Fred Teeven meldde vorige week nog dat de situatie in de jeugdgevangenis 'beheersbaar is'. Dat deed hij naar vragen van het CDA en de SP in de Tweede Kamer over misstanden in den Hey-Acker.

“Er zijn in februari inderdaad incidenten geweest”, meldt hij de Tweede Kamer. “Maar het klopt niet dat er een onbeheersbare situatie is. Het personeel van de jeugdinrichting heeft mee ook een petitie gestuurd waarin ze melden dat problemen zijn onderkend en dat problemen zijn opgelost.” Daarnaast is er ook geen tekort aan personeel, zo wist Teeven de Kamer te melden.