Afbeelding

Forse prijsverschillen tandartspraktijken Breda

Economie

BREDA – Met het vrijgeven van de prijzen van behandelingen bij de tandarts begin dit jaar zijn in principe ook de tarieven openbaar. Ondanks dat niet iedere tandarts hieraan meewerkt, is sinds een week op zorgkiezer.nl toch een aardig overzicht te krijgen. Zo ook van Breda.

Prijsverschillen van 4 tot 40 euro lijken aan de orde van de dag in tandartspraktijken. Voor een periodieke controle wordt bij de ene tandarts 19.50 euro gevraagd en bij een andere tot 23 euro. Dat is geen groot verschil, maar op andere behandelingen kan het toch aardig oplopen.

Zo kost een volledige wortelkanaalbehandeling bij Tandartsenpraktijk Van de Heijden 132 euro. Bij collega praktijk Centrum Breda is een klant 275 euro kwijt. Een verschil van 143 euro.

Wordt er een meerdimensionale kaakfoto gemaakt dan betaalt de patiënt bij Kriele en Tuns 150 euro terwijl eenzelfde foto bij Tandartsenpraktijk Van Turenhout 195 euro kost.

Een kroon voor 232,70 euro verkrijgbaar bij Mondzorgcentrum De Lind. Een kroon aangemeten door Clineas Kliniek voor Tandheelkunde kost 324,20 euro. Ook hier valt wederom een flink prijsverschil te constateren.

Op zorgkiezer.nl zijn gegevens terug te vinden van 2600 tandartsen, waaronder die van ruim 35 Bredase tandheelkundigen.

De Nederlandse Zorgautoriteit liet weten dat ze de komende tijd gaat onderzoeken of consumenten kunnen zien welke prijzen hun tandarts hanteert. Er hoort een lijst in de wachtkamer te hangen en op een eventuele website te staan.