beeld Gemeente Breda
beeld Gemeente Breda

Oppositie vindt financiering Waterplein Breda gatenkaas

Cultuur

BREDA – Oppositiepartijen SP, PvdA en Breda ’97 maar ook coalitiepartij GroenLinks zijn uitermate kritisch over het project Bruisend Waterplein. Vooral de financiën zijn voor de partijen te onzeker.

De gemeenteraad moest zich uitspreken over het project dat onder meer de verhoging van de Trambrug (kosten om en nabij de vier miljoen euro) omvat en eindelijk recht doet aan de 27 miljoen euro die eerder werden geïnvesteerd in de nieuwe Haven.

De PvdA vroeg zich bij monde van raadslid Ruth Giebels af of het bij een eenmalige investering blijft. Daarnaast vinden zowel de sociaal-democraten als de socialisten dat in deze tijd zo veel geld investeren in een onzeker plezierproject niet verstandig is. “Waarom gaat het geld dat er van over is, niet naar de algemene middelen, zoal het college al eerder deed”, vormt in het algemeen de opvatting.

Giebels vond ook dat de middelen wegtrekken bij de revitalisering van de bedrijventerreinen een onverstandige zet is. Wat betreft partijgenoot Frans Szablewski gaat het de wethouder er alleen maar om dat hij straks de Trambrug naar zichzelf kan vernoemen.

VVD-wethouder Cees Meeuwis stelde dat de revitalisering van de bedrijventerreinen geenszins in gevaar komt. Zijn collega Saskia Boelema (Financiën, D66) voegde daar aan toe dat je de Haven eigenlijk ook als een bedrijventerrein kan zien. Een sluitend en eenduidig antwoord voor de PvdA over een eenmalige financiering zat er niet in. "Ik kan niet uitsluiten dat in de toekomst hier geen euro meer aan wordt uitgegeven", aldus Meeuwis.

Uiteindelijk stemden alleen de SP en de PvdA tegen.

Bruisend waterplein? Wethouder Meeuwis is sprookjesverteller en wil een brug naar hem genoemd hebben #grbr

— Frans szablewski (@De_rooie_sjaal) March 15, 2012