NAC Breda won zondagmiddag verrassend met 2-1 van winterkampioen AZ. foto Peter Visser
NAC Breda won zondagmiddag verrassend met 2-1 van winterkampioen AZ. foto Peter Visser

Wordt NAC smaakmaker van de eredivisie?

NAC

BREDA - De eredivisie wordt met de week leuker voor de clubloze fan. Een topvijf die slechts vier punten uit elkaar staan en een ‘middenmoot’ van plaats 10 tot en met 16 waar het verschil slechts zes punten is. NAC heeft dit weekend een uitgelezen kans zichzelf én voor de liefhebber de competitie nog spannender te maken.

Zondagmiddag om 16.30 uur begint NAC in Alkmaar tegen AZ. Het verhaal van deze wedstrijd? AZ kan zich vaster aan kop nestelen, of, vanuit NAC-perspectief gezien, de Bredanaars kunnen zich weer een paar puntjes verder van de nacompetitiestreep begeven.

Eerst een blik op de feiten. Die wijzen niet in het voordeel van NAC. De Bredanaars hebben deze jaargang moeite punten te verzamelen buiten het eigen Rat Verleghstadion. Slechts vier punten verzamelden Karelse en co. Bij NEC werd de volle buit binnen gehengeld (1-2) en bij Ajax werd het 2-2. Vijf keer scoorde NAC niet, en in de overige wedstrijden bij elkaar elf keer.

AZ doet het juist erg goed in eigen huis. Alleen Ajax en Heerenveen kaapten een puntje in Alkmaar. Staat tegenover dat NAC AZ in december in Breda versloeg. Of dat uit herhaald kan worden?

Wint NAC, en winnen ook Twente, PSV en Ajax dan staat de topvier binnen een punt. Daarmee wordt de competitie ongekend spannend. Aan NAC de eervolle taak om de ‘Mickey Mouse-competitie’ in Nederland de spannendste ontknoping van Europa te bezorgen.

Winst is voor NAC ook pure noodzaak. Het kleine verschil onderin maakt dat als de uitslagen ongunstig uitpakken, NAC zo weer in de buurt van de streep staat. En dat is met het programma van NAC weer iets dat Karelse niet wil. Aan de geelzwarten de taak het bloed, zweet en tranen-voetbal ook buiten Breda te vertonen en de punten binnen te harken.

Dat NAC bij winst in Alkmaar de eredivisie extra smaakvol maakt, dat is leuk meegenomen.

Resterend programma NAC
18/3 AZ - NAC
24/3 NAC - NEC
31/3 Feyenoord - NAC
10/4 NAC - Heracles Almelo
14/4 FC Twente - NAC
20/4 NAC - Roda JC
28/4 FC Utrecht - NAC
2/5 FC Groningen - NAC
6/5 NAC - RKC Waalwijk