Afbeelding
Kim Kuijpers

Gedrag hond leidt tot mishandeling in Mastbos

Politie mishandeling

MASTBOS - De politie hield zondagochtend twee mannen uit Breda aan voor mishandeling van een vrouw en twee mannen. De verdachten zouden dat hebben gedaan om het gedrag van hun hond.

Een getuige meldde zondag rond 10.30 uur een mishandeling op het speelveldje in het bos aan de Bouvignelaan. De politie trof een 52-jarige man uit Loenhout aan. Hij verklaarde dat hij met zijn hond op het speelveldje was en de hond een andere hond beet. De man uit Loenhout corrigeerde zijn hond en ze vervolgden hun weg.

Er volgde een woordenwisseling hierover tussen twee onbekende mannen en twee bekenden van de 52-jarige man. Hierbij duwden de mannen de twee vrouwelijke bekenden en scholden hen uit. De man uit Loenhout zei hier iets van en kreeg vervolgens zelf een klap in het gezicht.

De politie hield een 22-jarige man en een 44-jarige man aan voor openlijke geweldpleging. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 22-jarige man bevestigde woorden te hebben gehad over het gedrag van een hond met een man en een vrouw, maar ontkende de mishandeling.

Na verhoor zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.