De laatste avond Parkies van de zomer 2011 trok weer veel volk foto Raymond Tillieu
De laatste avond Parkies van de zomer 2011 trok weer veel volk foto Raymond Tillieu

Weer gewelddadige beroving park Valkenberg

Politie

CENTRUM - In het park Valkenberg in Breda is dinsdagavond weer een persoon beroofd en mishandeld. Dit keer gaat het om een een 22-jarige inwoner van 's Hertogenbosch.

Rond 23:30 uur liep hij door het park en werd hij door twee nog onbekende daders beroofd van geld en een mobiele telefoon. Bij de beroving is hij geslagen en geschopt. Hij is mogelijk met een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is gestart met een onderzoek. De laatste weken is het regelmatig raak met gewelddadige berovingen in het park. Luxemburger beroofd na Valkenbergconcert, hond krijg mes op z'n keel tijdens beroving baasje, mannen bedreigd met koksmes en het laatste voorval van zondag Belgen in Valkenberg beroofd van i-Phone. Het zijn enkele koppen die afgelopen periode boven artikelen prijkten na aanleiding van berovingen in het Valkenberg.

De burgemeester heeft na overleg met politie en justitie begin deze week besloten zeven extra toezichthouders in te zetten. Zij moeten meer surveillances uitvoeren.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente ingrijpt na een aantal overvallen. Vorig jaar zette de burgemeester ook meer toezichthoudersin.