Racoo. foto Koen Bauters
Racoo. foto Koen Bauters

Vrijheidsfestival Breda met Racoon, Jurk!, R3hab en meer

Cultuur 5 mei

CENTRUM - JURK!, R3hab en Racoon zijn drie van de artiesten die optreden tijdens het vrijheidsfestival, 5 mei op het Chasséveld.

Verder komen op dit vebrijdingsfestival tussen 15.00 uur en 23.00 uur Dio, Kayleigh Leith, Merdan en Taplak op het podim tijdens het gratis vrijheidsfestival, dat georganiseerd is door Boogiedown, Breda Live, Dancetour, Mezz en POB. De samenwerking tussen deze organisaties verklaart het gevarieerde programma. dat uiteen loopt van pop, dance, hiphop tot rock.

Het festival maakt onderdeel uit van de uitbundige viering van 5 mei in Breda, waar dit jaar het officiële startsein wordt gegeven voor de bevrijdingsfeesten in geheel Nederland. In Breda uit zich dat met veel activiteiten op verschillende pleinen en straten in de binnenstad tussen 13:30 uur tot 23:00 uur.

Thema is dit jaar 'Vrijheid geef je door'. Ook het vrijheidsfestival is geïnspireerd op het thema 'vrijheid geef je door' en wordt daarom mede georganiseerd met jongeren uit Breda en omgeving. Studenten van de hogeschool Avans en NHTV geven daar onder meer invulling aan.