Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens
nieuwbouw

NHTV: nieuwbouw Spoorstraat of oud-klooster Hopmansstraat

BREDA – De NHTV heeft in interesse in twee locaties om in de nabije toekomst een aantal academies onder te brengen. Het gaat om een nieuwbouwpand op de hoek van de Spoortstraat met de Academiesingel en het bestaande kloostergebouw aan de Mgr. Hopmanstraat.


Dat meldt Thea van Sambeeck hoofd huisvesting binnen de hogeschool. Het klooster ligt precies tegenover het hoofdgebouw van de NTHV. De nieuwbouwlocatie ligt aan het spoor op het braakliggende terrein alwaar ook het nieuwbouwproject de Hoven wordt gerealiseerd.

Het gaat om een oud plan dat dateert uit 2008. Toen maakte de NHTV al bekend op zoek te zijn naar nieuwe locaties. Dat plan lijkt nu nieuw leven ingeblazen.

“We zijn over beide locaties enthousiast. We zijn in overleg over het klooster, maar de besluitvorming is erg groot. Nu staan er nog veel vragen open. We willen wat meer druk uitvoeren, omdat we daarover binnen twee a drie maanden zekerheid willen hebben. Het is kort dag”, aldus Van Sambeeck.

Het is de bedoeling dat onder meer de academies aan de Archimedesstraat en de Reduitlaan zullen verhuizen naar een van de twee nieuwe plekken.

“We hebben samen met de eigenaar van het pand aan Archimedesstraat een vergunning aangevraagd, zodat we eventueel ons huurcontract kunnen verlengen. Dat loopt nu tot een januari 2015. Mocht alles vertraging oplopen dan kunnen we wat langer blijven”, zegt Van Sambeeck die benadrukt dat het bedoeling is om voor die datum te zijn verhuisd.

Waarschijnlijk zullen de academies voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM) en Media en Entertainment Management en de Gameopleiding naar het nieuwbouwpand trekken. De precieze invulling zal vooral afhangen van de definitieve locatie, zo meldt de NHTV.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief