Afbeelding
Politieteam Weerijs

Politie zet groep van 50 uit binnenstad Breda

Politie

CENTRUM - De politie heeft tegen half vijf zondagmorgen een groep van ongeveer vijftig stappers met dwang de binnenstad doen verlaten. De groep dreigde ongeregeldheden te veroorzaken na een incident even daarvoor. Daarbij werden drie personen gearresteerd.

Door een zogenoemde linie te vormen werd de groep vanaf de Havermarkt de binnenstad uitgevoerd. Het opstootje dat hieraan vooraf ging vond plaats rond 04.15 uur in de Potkanstraat. Kennelijk was er ruzie geweest in een café. De 17-jarige betrokken knul was erg opstandig en wilde echter geen aangifte doen, zo verklaarde hij tegenover de agenten. Hij zou 'het zelf wel gaan regelen'.

Om verdere escalatie te voorkomen kreeg de 17-jarige jongen de opdracht om de Bredase binnenstad te verlaten. Toen hij hier geen gevolg aan gaf, werd hij gearresteerd. Twee anderen die zich met de arrestatie bemoeiden werden ook opgepakt. Het ging om 19-jarige jongeman uit Oudenbosch en een 25-jarige man uit Breda.

De twee Bredanaars, broers van 17 en 25, kregen in het politiebureau een zogenaamde AU-dagvaarding uitgereikt. De afkorting AU staat voor “Aanhouden en Uitreiken”. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen dagvaarding krijgt uitgereikt. De zaak tegen de 19-jarige jongeman uit Oudenbosch werd geseponeerd.