Afbeelding

De Lunet serieuze bedreiging Stadionkwartier

Algemeen

ANALYSE – Winkelcentrum De Lunet blijft bestaan wanneer de geplande woningbouw op de locatie aan de Lunetstraat niet doorgaat. Daardoor staat de toekomst van het Stadionkwartier onder druk, want zo zouden twee winkelcentra ontstaan die elkaar in de wielen rijden.

De kans is aanzienlijk dat verkoop van De Lunet en de daarmee gepaard gaande bouw van woningen en appartementen niet doorgaat nu dat HEJA in financieel noodweer verkeert. Dat betekent dat de eigenaar van het winkelcentrum andere keuzes moet maken, zoals renovatie in plaats van sloop .

Volgens plan zullen de winkeliers van De Lunet verhuizen naar het Stadionkwartier. Maar die kunnen niet zomaar vertrekken wanneer de aandeelhouders van het winkelcentrum, Van Deursen Group en Interesting Vastgoed, besluiten tot renovatie.

Op dat moment komt het bestemmingsplan van de gemeente om de hoek kijken. In de Detailhandelsnota wordt duidelijk paal en perk gesteld aan het aantal winkels en winkelaanbod. Zo zijn twee winkelcentra in elkaars nabijheid, in dit geval De Lunet en het Stadionkwartier, niet gewenst.

Het betekent een directe bedreiging voor het Stadionkwartier, waarin een ‘mega’-supermarkt van de Jumbo wordt gerealiseerd. Een projectontwikkelaar die het nieuwbouwproject op de plek van De Lunet overneemt, mocht het HEJA het niet redden, lijkt de enige oplossing zijn te zijn om leegstand in het nieuwe winkelcentrum te voorkomen.