Afbeelding

Faillissement hoofdkantoor Selexyz, Breda blijft open

Cultuur

CENTRUM – De moedermaatschappij van Selexyz is dinsdag 27 maart failliet verklaard. Het filiaal in Breda blijft echter open. “Er is goede hoop dat de winkels buiten het faillissement kunnen blijven”, aldus Jan Dingemans, bewindvoerder van Selexyz Boekhandels BV.

“Zowel de bank als de leveranciers hebben hun vertrouwen in de goede afloop voor de verschillende vestigingen uitgesproken”, zo zegt Dingemans.

Momenteel lopen er gesprekken tussen Selexyz en tweedehandsboekenwinkel De Slegte. Maar er zijn volgens Dingemans ook andere partijen die belangstelling hebben voor een overname.

“We zijn nu met man en macht met enkele partijen in onderhandeling om continuïteit voor de winkels te realiseren. Komen we tot een akkoord, dan kunnen ze open blijven.”

Vorige week verleende de rechtbank in Utrecht uitstel van betaling aan moedermaatschappij Selexyz Boekhandels BV, gevestigd in Houten. Dingemans werd toen tot bewindvoerder benoemd.

Selexyz Gianotten in winkelcentrum De Barones in Breda is één van de 16 vestigingen van Selexyz Boekhandels. In totaal heeft het bedrijf een schuld van 15 tot 18 miljoen euro.

Eind van de week moet meer bekend worden over de toekomst van de Selexyz-winkels.