Het terras van de Colonie. foto Serge Mouthaan
Het terras van de Colonie. foto Serge Mouthaan

Gemeente waarschuwt terrashouders Grote Markt

Algemeen weekmarkt

CENTRUM – De gemeente waarschuwt in een brief alle horecaondernemers op de Grote Markt over het zelf schoonhouden van het eigen terras. Ook mogen op marktdagen geen terrassen worden geplaatst voor 15.00 uur.

De marktmeester constateerde sinds de start van het terrasseizoen dat verschillende horecagelegenheden hun terras niet goed schoonhouden. Omdat de marktkooplui per een januari zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van hun rommel verwachten zij datzelfde van de horecaondernemers.

De gemeente eist dat de uitbaters voor het begin van de markt op dinsdag en vrijdag alles hebben schoongemaakt. Ook al is het verwaaide rommel van andere terrassen, blijft de vergunninghouder verantwoordelijk.

Mocht na een waarschuwing aan het adres van de kroegeigenaren niet afdoende zijn, is de burgemeester bereid de vergunning van de betreffende ondernemer in te nemen.

Verder geeft de marktmeester aan dat diverse uitbaters al voor 15.00 uur hun terras opstellen. Volgens de voorwaarden van de terrasvergunning is dit niet toegestaan, zo meldt de gemeente. De marktkooplui hebben tot die tijd de gelegenheid hun kraam en dergelijke op te ruimen.