Afbeelding

Facelift Mgr. Nolensplein krijgt langzaam vorm

Algemeen

HEUVEL - De panden aan het Mrg. Nolensplein zien er rommelig uit. Ze hebben allemaal een andere kleur, bij enkele bladdert er wat verf van de kozijnen af. De auto's op het plein staan slordig geparkeerd waardoor er weinig overzicht is. De overkant is haast onzichtbaar. Daar gaat nu verandering in komen.

In samenwerking met WonenBreburg en gemeente Breda hebben de ondernemers en pandeigenaars de handen ineengeslagen. Het plein krijgt dit jaar de langverwachte opknapbeurt. De komende weken wordt er aan vier panden gewerkt, die op 14 april feestelijk heropend zullen worden.

"Volkszanger Henk Damen komt zingen en we drinken met zijn allen een drankje. We vieren een klein feestje omdat er dit jaar nog veel mooie momenten zullen volgen", aldus de eigenaar van een van de opgeknapte winkels. Andere panden zullen later volgen.

Ondernemers op het Mgr. Nolensplein zijn tevreden over de aanpassingen die gedaan zullen worden aan het plein. Vrijwel alle gevels worden opgeknapt en het plein zelf wordt anders ingedeeld. Er komt een duidelijke verdeling tussen parkeergelegenheid en een ontmoetingsplek met meer bomen en bankjes.

Marianne Mertens, filiaalmanager van Voet&Winkel, is blij met de opknapbeurt. “Het is nu een zootje, dus het is goed dat het aangepast wordt. Ze hebben er werk van gemaakt en het gaat er een stuk beter uitzien.” De auto’s verdwijnen naar de zijkant en de kerk aan het plein, ook wel Het Ledikant genoemd, wordt een multifunctioneel centrum met kantoren, koffiehoek en een bibliotheek.

Heuvel wordt goed opgeknapt. Dat stelt de eigenares van Cleaning Palace. “We hebben een hoop tegenslag gehad. Sinds de supermarkt hier weg is, is er veel minder aanloop. Ik hoop en verwacht dat dat weer verbeterd.”

Cisca Severijns, eigenares ’T Winkeltje van Cis, gaat daar wel van uit. “Met de komst van de Brede School naast de kerk zal het weer drukker worden. Er komen ook drie nieuwe ondernemers aan het plein, wat vernieuwing brengt." Volgens haar werken de ondernemers hard samen om de situatie te verbeteren. "Het wordt een bruisend plein, dat nu een positieve uitstraling zal krijgen."