Afbeelding

Kerstverlichting Veemarktstraat schittert onder voorjaarzon

Algemeen

CENTRUM – Het is even een vreemde gewaarwording zo eind maart. Naar boven kijkend in de Veemarktstraat hangt de kerstverlichting nog volop te schitteren, maar dan wel onder een voorjaarszonnetje.

Het kerstfeest is inmiddels drie maanden geleden afgesloten en ook de donkere dagen daarna, waarin sfeerverlichting het goed doet in de binnenstad, hebben we achter ons gelaten. De meesten mensen hebben volop lente in de bol.

“Ja, het klopt dat het verwijderen even op zich laat wachten”, zegt Mark Heijboer van de winkeliersvereniging Veemarktstraat. “Maar volgende week gaat het gebeuren. Dan komen weer de banieren terug die er normaal hangen.”

Volgens Heijboer komt het door een samenloop van omstandigheden. Een van de redenen is de aankondiging om een ondernemersfonds op te zetten. “Dat was anderhalve maand geleden. Dus was het even afwachten.”

Nu blijkt dat het waarschijnlijk nog tot het eind van het jaar duurt, doen een aantal winkeliers het zelf. Heijboer: “We hebben een hele trouwe club mensen, van wie 80 procent netjes meebetaalt. Nu zijn er weer een aantal die meebetalen. Zodoende gaat de verlichting weer beneden.”