foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda wederom in top vijf beste economieën Nederland

Economie

BREDA – Breda behoort net als vorig jaar tot de top vijf beste economieën van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek Toplocaties 2012 van weekblad Elsevier en Bureau Louter. Breda steeg zelfs met een plek naar de vierde plaats.

Den Bosch, Zwolle en Eindhoven zijn de sterkste economieën. In totaal staan dus drie Brabantse steden in de top vijf. Na Breda volgt de gemeente Haarlemmermeer.

De Randstad scoort net als voorgaande jaren een stuk slechter, zo meldt Elsevier. Utrecht eindigt op de elfde plek gevolgd door Amsterdam (18de) en Rotterdam (26ste). Met name Den Haag scoort met een 118 plek het slechts onder de grootste steden.

De economische prestaties van gemeenten zijn beoordeeld aan de hand van ruim 40 indicatoren. Onder meer: het aantal arbeidsplaatsen en de groei van het aantal arbeidsplaatsen, de bijdrage aan de nationale economie, de variatie in economische activiteit, het opleidingsniveau van de beroepsbevolking, de voorraad bedrijventerreinen, uitgifte van grond en bezettingsgraad van kantoren.