foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Klacht Breda tegen misleidende reclame bouwmarkt

Algemeen

BREDA – De gemeente Breda heeft een klacht ingediend tegen een grote bouwmarkt wegens misleidende reclame. De bouwmarkt stuurde donderdag een folder naar 6 miljoen adressen in Nederland met daarin met ‘De gemeente’ als afzender.

In de folder kondigde de bouwmarkt aan dat de Dienst Afvalcontroles van de gemeente, zo ook die van Breda, extra gaat controleren op de aanbieding van grofvuil. De verscherpte controle zou volgens de folder verband houden met de kortingen bij het bouwbedrijf.

Bij de gemeente Breda kwamen donderdag al verontruste telefoontjes binnen van mensen die de brief op de mat kregen.

“De naam van de gemeente wordt misbruikt en dus is er sprake van misleiding”, zegt de woordvoerster van de gemeente Breda. “We hebben een klacht bij het bedrijf zelf ingediend en bij de Reclame Code Commissie (RCC)”, aldus de zegsvrouw. “Het is en blijft een reclamestunt waarin de gemeente wordt opgevoerd. Dat klopt niet.”

Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) betreurt de gang van zaken. De VNG heeft het bedrijf gevraagd dergelijke acties niet meer op te zetten. De RCC heeft een spoedprocedure in gang gezet naar de reclameactie.