Logo bredavandaag.nl
Klooster Dr. Jan Ingenhouszplein.
Klooster Dr. Jan Ingenhouszplein. (Serge Mouthaan)

De Rooi Pannen blij met vertrek coffeeshop Haagweg

HAAGPOORT – De Rooi Pannen reageert tevreden op het mogelijk vertrek van coffeeshop Sky aan de Haagweg. Het is een van de voorwaarden die de opleiding stelt wanneer zij besluit te verhuizen naar het Dr. Jan Ingenhouszplein.


Bestuursvoorzitter van de horecaschool Tiny Pheninckx stelt de veiligheid van de leerlingen voorop en vindt in die zin de aanwezigheid van een coffeeshop en een growshop aan de Haagweg niet gepast.

Woensdag maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat drie coffeeshops moeten verhuizen naar andere locaties, waaronder Sky. Het is vooralsnog een voorstel van het stadsbestuur dat nog door de gemeenteraad moeten worden behandeld.

“Het is voor ons een heel belangrijke beslissing. We hadden er ook op gehoopt. Alleen duren zulke zaken vaak erg lang om te regelen”, aldus Pheninckx.

De bestuursvoorzitter laat voorlopig in het midden of dit betekent dat De Rooi Pannen nu definitief besluit om naar het Dr. Jan Ingenhouszplein te verhuizen. “Veiligheid is een ding. We willen ook het plein netjes inrichten en de gevel van het gebouw aanpassen. Daar zijn we nog niet uit.”

De Rooi Pannen toonde intussen eveneens interesse in het klooster aan de Seminarieweg en zelfs het pand van het Breda’s Museum. Een andere optie is het uitbreiden van het huidige schoolgebouw aan de Tuinzigtlaan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief