beeld Erik Eggens
beeld Erik Eggens

Breda krijgt meldpunt drugsoverlast

Economie

BREDA - Breda krijgt waarschijnlijk een meldpunt voor burgers om drugsgerelateerde overlast te melden. Het meldpunt moet voor 1 mei 2012, de datum dat ‘de wietpas’ wordt ingevoerd in Brabant Zeeland en Limburg, operationeel zijn.

Dat staat in het Operationeel Handhavingsplan waarin de bestrijding van de neveneffecten van het nieuwe gedoogbeleid uiteen zijn gezet.

De meldingen die bij het punt binnenkomen, kunnen worden gebruikt om de ontwikkelingen rond het nieuwe drugsbeleid te monitoren en waar nodig aan te passen. Iedere twee weken vergaderen het Openbaar Ministerie, de politie en ambtenaren over de ontwikkelingen rond het nieuwe beleid.

De Bredase gemeenteraad gaf ruim een jaar geleden al aan dat de invoering van de wietpas om een speciaal beleid vraagt wat betreft communicatie en handhaving. De politie en de gemeente gaan onder andere drugstoerisme ontmoedigen door zowel arriverende als vertrekkende buitenlanders op drugs te controleren.

Breda is één van de gemeente waar onderzoek wordt gedaan naar de effecten van het nieuwe beleid. Daarbij wordt onder meer gekeken naar een toe- of afname van drugscriminaliteit.

Bekijk hier het dossier Wietpas