NAC kan het niet bolwerken tegen Heracles: 1-2. foto Peter Visser

NAC komt tekort tegen Heracles: 1-2

BREDA - Geen meegereisde supporters om het feestje te vieren dat er wel degelijk was: Heracles won woensdagavond met 1-2 van NAC. Net als vorig seizoen.

NAC had het bij vlagen lastig met Heracles dat net wat handiger combineerde en NAC in de verdediging drukte. In de eerste helft was Heracles lange tijd de betere ploeg, maar drukte dat niet uit in doelpunten. NAC bleek in deze fase effectiever. Buijs scoorde met een prachtige volley de 1-0. Dat was kort voor rust. Een paar tellen na zijn treffer had hij de 2-0 op zijn slof. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft was NAC het eerste half uur sterker. Daarna ging Heracles erop en erover. Gouriye maakte de 1-1 in de 77e minuut, zes minuten later was de ingevallen Gudelj ongelukkig. Hij verlengde een voorzet tot achter Ten Rouwelaar. Zijn invalbeurt beƫindigde hij voortijdig. De jongeling kreeg rood na een slaande beweging in een kopduel.

NAC moet zaterdag op bezoek bij FC Twente om daar op zoek te gaan naar de broodnodige punten.