Afbeelding

Jongeren bouwen goedkope woningen in Breda

Algemeen

BRABANTPARK – Het bouwen van een woning zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar blijkt vele malen goedkoper. Jongeren in Brabantpark beginnen daarom een initiatief met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Jaap Klei, Michiel Pijpers en Ellen Nooren hebben de vereniging CPO Brabantpark opgericht en vormen tevens het bestuur. Ook begeleidingsbureau BIEB, de gemeente Breda en WonenBreburg participeren in het project.

CPO houdt in dat een aantal mensen samen woningen ontwerpt en ontwikkelt. Niet alleen blijven de betrokken nauw betrokken bij het ontwerp van hun eigen huis, ook de kosten zijn aanzienlijk lager dan bij tussenkomst van een projectontwikkelaar, meent CPO Brabantpark.

Een woning kan tot wel 40 procent goedkoper zijn, aldus de vereniging. De huizen moeten volgens de vereniging tussen de 160-duizend en 270-duizend euro kosten.

WonenBreburg is bereid gevonden braakliggende terreinen beschikbaar te stellen aan bijvoorbeeld de Texelstraat in de Driesprong. Op maandag 7 mei 2012 houdt het bestuur van de Vereniging CPO Brabantpark een informatieavond . Deze avond vindt plaats vanaf 20.00 in de Poelewei aan de Mgr. De Vetstraat in Breda.

Meer informatie kijk op www.cpobrabantpark.nl.