fotobewerking Marcel Kamp
fotobewerking Marcel Kamp

Mogelijk vanaf eind mei 'zeilen' aan de Haven Breda

Nieuws

CENTRUM – Vanaf eind mei worden de terrassen aan de Haven gescheiden door windschermen. Zowel bij de gevel als op het terras aan de kade moeten zeilen worden gespannen tussen ‘masten’. Leo van den Herik, eigenaar van restaurant Hook aan de Haven, is blij met de ontwikkeling.

“Er komt eenheid aan de haven. Door de zeilen zal de Haven van voor tot achter hetzelfde uitstralen.” Hoe de zeilen er precies uit gaan zien, dat weet de ondernemer nog niet. De plannen liggen nu nog bij de gemeentearchitect. “We verwachten dat de gemeente bepaalde voorwaarden opstelt en dat we daartussen kunnen laveren.” Als het aan Van den Herik ligt kunnen de zeilen vanaf eind mei opgetuigd worden.

De restauranteigenaar en tevens woordvoerder namens de horecaondernemers aan de Haven, heeft hoge verwachtingen van het systeem, waarbij het zeil door middel van een simpele haak en oog aan de vaste palen bevestigd is. “Als de zon schijnt, zijn de zeilen opgeborgen en houdt de Haven zijn open karakter, gaat het waaien dan hangen ze binnen een minuut.” De zeilen hebben nog een voordeel: “Als de jeugd ’s avonds op stap gaat kunnen de zeilen ook makkelijk binnengehaald worden.”

De ondernemer is al vijf jaar bezig om toestemming te krijgen zulke schermen te plaatsen en is blij dat de gemeente deze nu heeft gegeven. “Er wordt nu snel gewerkt, dat is veelbelovend.”