NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser
NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser

Counterend Roda vertrekt met punten uit Breda

NAC

STEENAKKER - NAC heeft zichzelf vrijdagavond een slechte dienst bewezen. De Bredanaars hadden geen antwoord op de counters van Roda JC: 0-3.

Voor de Limburgers scoorden Malki, Vormer en Donald in de tweede helft, na een bloedeloze eerste helft. NAC had bij winst een sprongetje kunnen maken naar plek veertien, over ADO, dat dit weekend Feyenoord ontvangt.

Het verlies zorgde voor veel ophef onder de supporters, waarvan een aantal om het vertrek van coach Karelse riep. Op fansite B-side Rats meenden enkele zichzelf fans noemende reageerders dat te moeten onderstrepen met 'Karelse moet dood'.

De redactie van de fansite nam onmiddellijk afstand van deze reacties en verwijderde ze. "Wat ons betreft is hiermee de grens van wat op onze site geoorloofd [is] mijlenver overschreden. Het interesseert ons geen zak hoe erg je baalt van een nederlaag, dit doe je simpelweg niet." Het bericht sluit af met een excuus naar Karelse. Het excuusbericht kreeg veel bijval, waarbij de kritiek op de coach en het falende elftal wel bleef.

NAC moet de komende weken op bezoek bij Utrecht en Groningen om de competitie op 6 mei thuis af te sluiten tegen RKC. Overigens hoeft NAC niet te winnen om concurrent VVV onder zich te houden. De ploeg uit Venlo heeft zelf een loodzwaar programma, met zondag AZ en daarna ADO, Ajax en Twente.