NAC wint met 3-1 van PSV. foto Peter Visser
NAC wint met 3-1 van PSV. foto Peter Visser

NAC schorst Kolk na incident tijdens NAC-Roda JC

NAC

STEENAKKER - De verloren wedstrijd tegen Roda JC afgelopen vrijdag heeft naast het verlies aan punten ook een schorsing opgeleverd. NAC heeft aanvaller Santi Kolk tot het eind van het seizoen geschorst.

De club zelf spreekt van een 'incident rond de wedstrijd NAC-Roda JC'. Tijdens de wedstrijd kreeg Kolk het met zijn collega Kees Luijckx aan de stok. Hij zou daarbij een op een kopstoot lijkende beweging hebben gemaakt. "Wat de aanleiding voor de schorsing is, houden we tussen ons", aldus technisch directeur Jeffrey van As.

Tijdens zijn schorsing maakt Kolk geen onderdeel uit van de selectie. Dat betekent dat Karelse hem niet gebruikt tijdens de laatste drie wedstrijden, uit bij Utrecht en Groningen en thuis tegen RKC.

Bedreiging Karelse
Naar aanleiding van het verlies van vrijdag werd hoofdcoach Karelse met de dood bedreigd op fansite B-Side Rats. De site verwijderde de reactie en nam uitdrukkelijk afstand van de manier van reageren.

Karelse liet inmiddels aan de webmasters van de site weten aangifte te doen tegen de betreffende reageerder. "B-SideRats.nl zal indien noodzakelijk en gewenst medewerking verlenen bij het opsporen van de bezoeker, die deze reactie plaatste. Zoals wij gisteren al memoreerden, betreuren wij de gewraakte reactie ten zeerste."

Van As bevestigt dat Karelse aangifte doet.