foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

Breda kan niets doen om Molenkwartier vlot te trekken

Economie

BRABANTPARK – Wachten op toekomstige ontwikkelingen is het enige wat wethouder Alfred Arbouw (VVD, Ruimtelijke Ordening) kan doen bij project het Molenkwartier bij de Teteringsedijk. Het project behelst 210 appartementen, maar voorlopig wordt daar nog geen steen van gelegd.

BredaVandaag.nl meldde eerder dat fraudeonderzoeker Joop Geerts eerder dit jaar een bezwaarschrift indiende bij de gemeente. Hij wil openheid in de communicatie tussen de gemeente Breda en CB-NL, de projectontwikkelaar die de locatie aankocht. De inhoudelijke behandeling is inmiddels geweest, uitspraak erover volgt over enkele weken.

Naar aanleiding van vragen van de Vrienden van het Molenkwartier antwoordt wethouder Arbouw dat het college de ontwikkeling rondom het project en de strijd erom blijft volgen. “Zodra er meer duidelijkheid is gaan we in overleg met de partijen”, aldus Arbouw.

Volgens Arbouw kwam de klad in het project toen de eigenaar na historisch onderzoek de sloop van de nog resterende panden niet meer oppakte. Sindsdien is er op het terrein niets meer gebeurd. De Vrienden van het Molenkwartier trokken daarop aan de bel. Zij vinden dat het terrein verloedert en er vinden bovendien incidenten plaats.

Volgens Arbouw hebben er in het verleden inderdaad incidenten plaatsgevonden en wordt daarom het toezicht geïntensiveerd.