Logo bredavandaag.nl
foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Wethouder laat niets los over locaties daklozenopvang

BREDA – Wordt binnenkort de definitieve locatiekeuze bekend gemaakt of komt de wethouder eerst met een lijst van mogelijke plekken voor de twee pensions voor verslaafde daklozen? Die vraag brandt op de lippen van menig Bredanaar. De wethouder laat voorlopig niets los.


In een brief van enkele weken geleden aan de gemeenteraad meldt Meeuwis dat het college begin mei een vervolgbesluit neemt in het proces om te komen tot een definitieve locatiekeuze voor de woonvoorzieningen.

Het is de tweede fase. Wat die precies behelst is vooralsnog onduidelijk. Of een shortlist met locaties of de twee definitieve plekken. Een woordvoerder van de gemeente: “Dat zal blijken als de wethouder er mee naar buiten komt.”

De eerste stap in het nieuwe proces was om te komen tot een lijst met criteria. Die presenteerde wethouder Cees Meeuwis tijdens de gemeenteraadsvergadering begin maart en werd goedgekeurd.

De wethouder is erg terughoudend in het vrijgeven van informatie, omdat de zaak nogal gevoelig ligt bij de inwoners van Breda. Zeker in de twee wijken Heuvel en de Wisselaar, waar in eerste instantie de woonvoorzieningen van verslaafde dak- en thuislozen gepland stonden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief