Logo bredavandaag.nl

Busritten Breda opgeheven door bezuinigingen

BREDA – Een aantal buslijnen in Breda wordt opgeheven om bezuinigingen door te kunnen voeren. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B&W in Breda.


Vooral de onderbezette lijnen moeten het ontgelden bij de bezuinigingsronde van ruim 520-duizend euro. De Uitbus naar Bavel met drie nachtritten wordt geschrapt. Ook de zaterdagse- en avondritten van lijn 10 naar Oosterhout keren niet meer terug. De avondritten na 19.30 uur in Tuinzigt-Westerpark vervallen.

Deze buslijnen kennen volgens het stadsbestuur zeer weinig reizigers. Vooral de avondbus van het station naar Tuinizgt-Westerpark vervoert over het algemeen geen reizigers.

Tegenover de lijnen die vervallen, staat een aantal uitbreidingen. Stadslijn 5 Hoge Vucht-Waterdonken gaat vaker rijden, gaat streeklijn 119 een andere route rijden en krijgt het traject de Klokkenberg - Meersel-Dreef een buurtbus.

De wijzigingen moeten leiden tot een besparing van 525-duizend euro. De provincie, verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio, staat voor 321-duizend euro aan extra kosten door uitbreidingen en langere rijtijden.

De extra kosten zijn het gevolg van de ontwikkelingen rond de HOV-lijnen, de route-uitbreiding naar de wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur en de toename van het aantal reizigers op het traject Breda-Etten-Leur-Roosendaal.

De maatregelen moeten ingaan op 16 december 2012.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief